Crunchy Muesli met noten, zaden en vruchten

Deze heerlijke en bovendien gezonde muesli maak je zelf makkelijk in de oven.

Dit heb je nodig voor een pot vol:

  • 50 gram amandelen
  • 50 gram pecannoten
  • 50 gram ongezouten pistachenoten
  • 50 gram gedroogde abrikozen
  • 50 gram zonnebloempitten
  • 50 gram pompoenpitten
  • 1 eetlepel sesamzaadjes
  • 1 eetlepel gebroken lijnzaad
  • 250 gram havervlokken (let op! dit is niet het zelfde als havermout, havermout is namelijk fijner)
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1 eetlepel geraspte kokos
  • 50 gram rozijnen
  • 2 eetlepels vloeibare honing
  • 1 sinaasappel of citroen


Zo gaat het

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Hak de noten en abrikozen grof en stop ze in een grote kom. Voeg alle andere droge ingrediënten hieraan toe.

Giet de honing en de rasp van de sinaasappel of citroen over het geheel. Meng het daarna goed, zodat de honing goed verdeeld is.

Verdeel het over een ovenschaal of bakblik, zorg ervoor dat het een egale laag. Je kan het natuurlijk ook in twee keer verdelen, zodat de muesli niet teveel bovenop elkaar ligt. 

Stop de ovenschaal of bakblik in het midden van de oven en bak het voor 20 tot 25 minuten of totdat het goudbruin ziet. Schep iedere 10 minuten de muesli even om, zodat het niet aanbrand en gelijkmatig bruin wordt.

Laat de muesli afkoelen, zodat het knapperig wordt. Stop het in een luchtdichte pot en het is tot wel 4 weken houdbaar. Als het dan nog niet op is!


Geniet ervan!