Gezond recept │ Bloemkoolsoep

Oosterse bloemkoolsoep

Dit heb je nodig:

  • 3 L groente- of kippenbouillon
  • 8 dL kokosmelk
  • 2 grote bloemkolen
  • 50 gram gember
  • 3 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 2 limoenen
  • 1 el gele currypasta
  • 1 el kurkuma
  • 2 eetlepels vissaus of sojasaus
  • Zout
  • Sesamolie


Zo maak je het:

Verhit de bouillon.

Pel de uien en snijd ze in grove halve ringen. Snij de gepelde teen knoflook in plakjes. Stoof beide samen aan in een scheut olijfolie.

Schil de gember en snij het in kleine stukjes (je kan ook een fijne rasp gebruiken). Voeg het toe bij de uien en stoof enkele minuten mee.

Snij  1 bloemkool in gelijke stukken en laat ook meestoven.

Voeg de gele currypasta en kurkuma toe en meng alles grondig.

Schenk de bouillon in de pan en zet het deksel erop. Laat de soep ongeveer 20 minuten zacht koken, zodat de bloemkool zacht is.

Snijd ondertussen de 2e bloemkool alvast in hapklare stukjes van ongeveer 2cm groot.

Schenk de kokosmelk bij de soep en meng het geheel glad met een staafmixer.

Voeg de stukjes gesneden bloemkool toe en laat nog even garen. Wil je nog een beetje bite in de soep, verhit zet het vuur dan uit zodra je de stukjes bloemkool hebt toegevoegd.

Voeg als laatste naar smaak nog wat druppels sesamolie toe en koriander.


Eet smakelijk!