Gezond recept │ Gevulde pompoen

Gevulde (mini) pompoen

Met gehakt vulling


Dit heb je nodig voor 2 personen:

  • 2 kleine Hokaido pompoenen of 1 grote (0,8-1kg)
  • 1 el olie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
  • 250 gram runder-/kipgehakt
  • 100 gram spinazie
  • 1 tl rozemarijn
  • peper en zout
  • 2 eieren

Zo maak je het:

Verwarm de oven op 200 graden en kleed een bakplaat met bakpapier.

Boen de pompoen(en) goed schoon en snijd de bovenkant eraf. Gooi deze niet weg!

Gebruik een lepel om de ompoen(en) aan de binnenkant te ontdoen van de zaden en zaadlijsten. Zet de pompoen(en) hierna op de bakplaat.

Verhit de olie in een pan en bak hierin de ui even aan. Voeg de knoflook toe en bak deze kort mee.

Voeg daarna het gehakt, de rozemarijn, peper en zout toe en bak het gehakt rul.

Pak de pan van het vuur en schep er de spinazie door tot dit iets geslonken is.

Laat de vulling even afkoelen en meng het daarna met de eieren.

Vul de poempoen(en) met het gehaktmengsel en zet de bovenkant er weer bovenop.

Bak het geheel in ongeveer 1 uur gaar.

Eet smakelijk!